Volle zalen bij workshop stemtechniek in Beeld en Geluid

Ze vindt het zelf heerlijk om over haar vak – ‘want een vak is het’ – stemacteur te praten, maar dat zoveel mensen naar haar willen luisteren verbaast Laura Vlasblom toch wel. Zij stond de afgelopen week in een steeds bomvolle zaal binnen Beeld en Geluid.

Pas een week voor de verschillende workshops van start gingen, werd zangeres, stemacteur en -regisseur Vlasbom – de stem van onder meer Pippi Langkous in De nieuwe avonturen van Pippi Langkous, Ariel in de Kleine Zeemeermin, Yasmine in Alladin en Barbie in alle Barbiefilms – door Beeld en Geluid benaderd. Direct was zij enthousiast, vooral omdat er op stemmetjesgebied maar weinig gebeurt. En hoewel iedere acteur tegenwoordig ook in Hollywood wel een cartoon op zijn of haar cv heeft staan, is deze discipline van acteren voor velen nog niet het echte acteerwerk.

Dat het inspreken van tekenfilms, cartoons en reclames inderdaad een vak is ondervinden de aanwezige kinderen tijdens de presentatie/workshop. Enkelen krijgen de kans hun eigen Animal Cracker in te spreken en dat blijkt allerminst eenvoudig. ‘Je moet een beetje gek zijn en lef hebben’, zijn enkele tips die Vlasbom meegeeft. Na afloop zegt zij echt wel wat talent te hebben gezien. Maar wat haar toch het meest opviel, is de steeds bomvolle zaal en het enorme enthousiasme ook. ‘Iedere keer weer, zaterdag zes keer maar liefst. Het is echt een beleving.’

Ook komende week zijn er nog meerdere workshops stemtechniek in Beeld en Geluid, dan onder leiding van zangeres en vocal coach Mandy Huydts. Zij zat, net als Vlasbom, in de jaren ’80 meidengroep Frizzle Sizzle en werkt al jaren als koorzangeres en vocal coach bij RenĂ© Froger en de Toppers. Daarnaast zingt zij de backing vocals op cd’s van diverse artiesten als Jeroen van de Boom, Gerard Joling en Frans Bauer. Ook is zij al jaren werkzaam als regisseuse en stemactrice van series als Pokemon, Totally Spies en Wonderteam en de Zwanenprinses.

Bron: Dichtbij.nl

Tagged , , , , , , , , , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.